SUZUKIFIOLINISTENE
Gruppen ble etablert i 1988 i Bærum musikkskole, og fikk etter hvert navnet Suzukifiolinistene, ledet av Anne-Berit Halvorsen. Gruppen vakte oppsikt i media med sine veldig unge elever på små fioliner, og promoterte Suzukimetoden i Norge.
Suzukifiolinistene ble organisert med eget styre i 1993, og som orkester og medlem av UNOF i 2004. Deres kunstneriske leder har vært Anne-Berit Halvorsen fra starten og frem til våren 2021. Gruppen har gjennom årene vært tilknyttet Bærum – og Oslo kulturskole, og Barratt Dues Musikkinstitutt.
ELEVER
Aktive medlemmer i Suzukifiolinistene har i løpet av disse 30 år bestått av barn og ungdom i alderen 2 – 19 år. Medlemmene har vært fordelt i grupper etter alder og til dels nivå.
Barna begynner å spille allerede som 2-4 åringer etter Suzukimetoden. Undervisningen er de første årene gehørbasert, uten noter, men etter hvert som barna blir eldre, blir også noter en naturlig del av undervisningen. Ved siden av gruppeundervisningen har barna sine ukentlige individuelle timer enten gjennom ulike kommunale musikk- og kulturskoler, eller privat.
PROFILERING
Suzukifiolinistene har vært profilert i aviser, radio, TV og tidsskrifter. Gruppen har under Anne-Berits ledelse spilt konserter fordelt på store og små oppgaver. Den har hatt gleden av å samarbeide med artister som Brass Bros., Eli Rygg og andre fra Barne-TV, Wolfgang Plagge, Terje Tønnesen, Oslo kammermusikkfestival og Arve Tellefsen.
Suzukifiolinistene har spilt ved flere statsbesøk og for Kongefamilien ved ulike anledninger, bl.a. var de invitert til slottet julen 99.
Suzukifiolinistene har siden 2001 samarbeidet med Red Cap Kindergarten i Kina, som en del av et utvekslingsprosjekt delvis støttet av Utenriksdepartemenetet.
Gruppen fikk Hondaprisen i 1996.
TURER og SEMINARER
Gjennom årene har det vært mange seminarer, turnéer og besøk til andre grupper. Sverige, Danmark, Island, Irland og Kina. Også i Norge har gruppen besøkt bl.a. Bergen, Bodø, Røst, Røros, Ålesund, Trondheim, Arendal m.fl. Repertoaret har variert fra klassisk, folkemusikk, jazz, populærmusikk og tango.
Mange av disse reiser har fått økonomisk hjelp fra UNOF, gjennom internasjonale støtteordninger og Frifond.
Gruppen har også vært vertskap for seminarer, bl.a. på Klækken hotell i mange år.